Thursday, June 14, 2012

Not good enough



hi

hari ni ada kursus pemulihan di Gerik dan first time aku concentrate dengar ceramah dari pagi sampai petang. Sebelum ni tiap kali dengar ceramah aku berangan je..pastu cuak gila bila orang lain tetiba kecoh dan aku terpinga
 'ha?ha? apa benda weh? dia cakap apa? 
tak pun member sebelah aku tanya pendapat aku pasal taklimat pastu aku macam ' errr.er...entahla..tak dengar pun dia sebut pasal tu  tadi..'  teruk sungguh.



hari ni Pen. Pengarah Pemulihan Khas dan Tuan PPD bagi ucapan..and the best part is Tuan PPD dalam ucapan nya tiba tiba tanya 
 'SK Tasek ada tak kat sini? SK Tasek?  Dan aku terkezzut beghok jantung nak berhenti 'wae?wae? aku ada buat salah ke? alamak mati aku! ah! tuan nak tanya aku ke? aah! aku blank! jangan tanya apa2 please3!  aku pun angkat tangan separuh muka pucat  cuak. 

Tuan ppd 'Cikgu, ingat lagi tak saya datang sekolah cikgu kelmarin dengan isteri saya? Aku angguk laju laju. Tuan ppd 'saya datang sekolah Tasek hari tu dan masuk kelas pemulihan khas. Saya tengok kelas pemulihan tu banyak carta-carta dan bahan bahan abm...

 Aku terus urut dada. Aku ingatkan ape tadi and Pen.pengarah pemulihan senyum je tengok aku gelabah gila. kukuku..malu betul. Tapi suka suka sebab jarang aku dengar orang puji aku..hahahaha..kalau ada pun *si bura je....(>;<)

Lepas tu aku terpikir alamak lepas ni mesti ppd serbu kelas aku.



Akhir sekali ada penyampaian sijil dan cenderahati untuk penceramah dan penyelaras data. Weeeeee bestnye dapat hadiah..masa aku bersalam dengan pen.pengarah pemulihan dia senyum dan cakap 'lepas ni boleh la pergi sekolah'

OHH MYYY SCHOOOOOLLL!!!!









2 comments:

amnad said...

aku senyum kambing bila nama ku disebut dalam cite u tu hehehe ...aku tgk n rasakan ko mampu menjadi mcm cikgu Yusop la sbb ada talent sbg guru pemulihan..bila PPD da puji tu maknanya ada keberkesanan la tu.cuma masalah skg murid2 ko je payah nk paham sbb dorng tak guna bahasa melayu sepenuhnya..g tukar sek lain lah huhu..skit masa lagi mesti ko berjaya ..faiti faiti-teruskan usaha dlam bhsa korea betul x?)

CikNurul said...

tak mungkin aku dapat sampai ke tahap ayah ko..sebab aku tak rajin.hukhuk.jeles aku tgk ckgu lain buat bhn hebat2..aku ada idea tp aku ada mood bru aku buat.aku blum smpai ke thp 'ckgu sejati' ..msa tu pun byak carta yg trtanggal sb angin kuat.ntah bila la aku leh repair kelas aku nie