Sunday, July 9, 2017

Salam Syawal


is it?

is it?

is it time for the new post?

assalamualaikum hai!

rindunya blog! asal aku nak update je aku tidur. asal aku nak update je laptop buat hal.asal aku nak update je aku procrastinate. sekarang pun 2 minit mesyuarat belum bersentuh huhu abisla.

best raya korang? hmmm

kuih raya tahun ni tak banyak..on budget.. homemade sikit...kuih beli sikit.. jadi la kan. beli banyak kang tak sedap tak de sapa makan membazir ja.

Raya aku macam biasa la... duduk kat dapur..



tahun ni selera makan aku buang tebiat sikit. biasanya aku tak gemar makan ketupat lemang time raya.. berlagak seh nak makan sandwich..nasi goreng ... nasi lemak... tapi tahun ni aku asyik terliur je tengok ketupat palas dengan lemang..abisla..makanan yang aku anti sekarang dah jadi kegemaran pulak ni..






 ni la chef sebenar..huhuhu




dulu isi duit raya dalam sampul rasa gembira je..seronok dapat bagi kat anak sedara sebab dulu masa kecik mak bapak depa dok bagi sekarang turn aku pula bagi kat anak depa.. tapi kan tahun ni nak masuk duit raya dalam sampul hati rasa sayu je.. terkenang 40 hari lagi baru gaji isk isk...dengan harga barang mahal...tahun ni aku tak ada baju raya..baju kerja aku pun halal la kira baju raya..asalkan kat dapur ada makanan nak jamu kat orang..asalkan kelengkapan rumah cukup.

aku nak buat cadangan la..boleh tak kalau duit raya ganti dengan goodies je. ala goodies pun pakai duit jugak tau..budak2 pun happy dapat coklat..gegula..hmmm...duit raya bagi kat babies je sebab adik beradik aku ada baby.. kahkahkah.


 Muhammad Al Fateh

Dhia Alisya



Fayyad  .. ape ntah nama penuh dia..lupa lak..


hm ok la nak sambung makan kuih sambil taip minit mesyuarat.



bye!