Saturday, March 16, 2019

Hai


assalamualaikum..hai..

busy macam biasa la kan..sambut buka sekolah tahun ni dengan peningkatan 3 kilo..hmm ..abis baju aku semua tak muat...kesan dari pemakanan tak sihat aku masa cuti panjang tu kot.. bila dah buka sekolah stress pulak...walaupun aku kurang makan berbanding dulu tapi berat semakin naik..saiz makin kembang..hmmm..ok malas nak pikir..

aku pun tak ada cerita menarik nak habaq melainkan program sekolah n sukan yang non stop..

masa aku pemulihan dulu, pernah gak ah terdetik yang aku harap hidup aku sedikit busy tapi tak sangka la plak busy tak surut surut hahah..masa pemulihan dulu pun memang busy dah..tapi busy kerja surat menyurat lah..kerja pemulihan bertimbun timbun tak buat punn...

alhamdulillah musim segala sukan  peringkat zon daerah negeri dah settle.. aku macam biasa la pengurus team bola tampar  ke peringkat negeri dapat johan daerah alhamdulillah..budak bukan boleh main sangat pun tapi iyela..takda team betul2 kuat boleh main.. harapkan seorang murid aku ni boleh ke peringkat kebangsaan tapi tak terpilih.. hukhuk takde rezeki..

yeahhh we all dapat no.4 peringkat negeri!! dah lama x menang...dapat no.4 ni pun dah bersyukur sangat.






nyum nyum port makan baru -sempadan Betong.




ada penggemar teh kat sini? aku dok amal minum green tea dari dulu konon2 nak jaga berat badan lah..tapi dok melantak macam esok last hidup tak de gunanya 15 kotak green tea pun.. aku amalkan jugak minum chamomile kadang2 stress kerja berlambak selalu xboleh tidur..dah la tidur lewat..tengah tidur boleh terkejut bangun sebab teringat kerja tak siap lagi. tak ke haru hidup macam ni. alhamdulillah lps amalkan minum teh chamomile aku tidur tak mimpi buruk..sedar2 dah pagi..korang jangan plak minum black tea waktu petang atau malam..black tea ni memang bagi tenaga lah kat badan..macam minum kopi 4 shot plak..


view from Gunung Inas..kat bawah tu Pekan Baling..tak sangka 13 tahun dah aku ulang alik naik gunung ni..

ok bye.. stay positive, avoid toxic people and find your happiness!







1 comment:

amnad said...

Selamat maju jaya cikgu! 13thun bukan sedikit masa.. Terus kan perjuangan