Monday, November 22, 2010

My November

wow wow weee....lamanya tak update blog. Super busy dengan kerja dan personal life.Penat tapi enjoy..
Apa yang saya buat sepanjang 3 minggu ni? Kelas berjalan macam biasa...meeting PIBG..kumpul and submit data Pemulihan zon ke PPD..kumpul nama murid penerima hadiah hari anugerah..buat brochure hari anugerah..ujian untuk murid pemulihan..kursus LINUS untuk guru pemulihan..hari kokurikulum+perkhemahan...cool padat betul program. Pegang pulak jawatan penting-SU PIBG,Penyelaras Data Zon,SU Hari Anugerah..heh hambik kau selambak kerja. Tapi fikir positif dah tahap profesional apesal lak tak boleh buat kerja-kerja ni. Mengada =P     

Baru-baru ni pergi kursus LINUS untuk guru pemulihan selama 2 hari di PPD Gerik. LINUS= Literasi dan Numerasi.Banyak info yang kami dapat tapi dapat atas angin jer sebab suara cikgu yang bersembang lagi kuat dari penceramah. Make sense juga jadi macam tu sebab kami tak dapat modul dan penerangan penceramah berjaya mengaburkan perhatian kami..nama pun cikgu pemulihan..hahahahah.. the end of the day ada majlis sampaikan sijil..wah wah dah lama tak kena panggil ke depan ambil sijil (pernah ke? hahaha) dan wakil zon diminta menerima sijil bagi guru-guru zon masing-masing.
ouchhh..matchingnye reben dengan baju i..hihihi...perkara paling memalukan sepanjang kursus ni saya batuk kuat..tension betul..baru baik dari selsema tapi tekak pula rasa gatal ...hari pertama dapat duduk dekat dengan pintu keluar so tak ada masalah berlari batuk di luar. Tapi hari kedua duduk belakang dan nak keluar pun susah sebab ada cikgu lelaki halang laluan i..nampak tak belakang saya tu..huhuhu..terpaksa batuk kuat kuat dalam dewan. Sorry..with my best fren ..zarina..

selesai je kursus tengah hari tu terus balik (walaupun dipanggil lunch dulu) petang tu terus pergi sekolah dan siapkan buku program untuk hari anugerah..berdedikasi betul sya ni..heh.. sebab pertama kali jadi SU hari anugerah dan SU sebelum ni pulak berkursus, saya banyak buat silap...lupa panggil ketua kampung..lupa buat surat jemputan ibu bapa...nasib baik majlis buat waktu petang..sempat la bereskan semua waktu pagi..

Walaupun bilangan cikgu masa majlis anugerah cemerlang tinggal 8 orang tapi majlis berjalan lancar..yessss....kagum betul dengan cikgu-cikgu sekolah saya nie..semua buat kerja dan dengar arahan penolong kanan =)


tunggu giliran ambil hadiah


pelakon nang-nak?
cowok hangat

Banyak lagi gambar nak post...wait for part 2..i'll post the vid of their performance..esok kena balik pengkalan hulu.Cuti sekolah pun macam tak cuti. Kena susun atur kelas, cat mural slogan sekolah, buat bahan bantu mengajar pemulihan( tahun depan superb busy dengan linus dan pemantauan), tebas rumput keliling rumah..bla..bla ..bla..Belum kemas barang lagi. Badan penat sebab tak cukup tidur dan drive dalam cuaca panas terik.

buh-bai (^___^)v

No comments: