Monday, July 4, 2011

Random Post

Makin busy bulan ini. Bulan July bulan sihat. Program kesihatan berceretet setiap hari..dan aku juga makin sihat. Ah. Tak.Hari ni aku selesema. Esok meeting PIBG. Minggu ni ada kelas LINUS. 2 minggu lagi kena kursus 3 hari. Program senamrobik setiap pagi. My life is complete.

this is just random post.

1#
I think my life at workplace just like Korean drama..u kow rite how sunbae treat maknae or newbie at workplace or school sort of? Me just like that although I’m not maknae..maybe coz i'm newbie..or single newbie..hahaha. In one meeting they mentioned my name all the time for the task of course..everybody just like’ Nurul! nanti buat suratbla bla bla.. Nurul! program nanti nurul buat ni eh.. Nurul mana fail/surat/benda blab la bla..  Nurul!sediakan blab la bla.. Nurul nanti pergi program bla bla bla..   Nurul!    Nurul!    Nurul! and I'm  like: ‘oh..ok.....ah.....yaa…eh?saya?.......lol..suddenly I remembered hit drama Babyface Beauty. And someone noticed about this too and save me. (>_<) but I know this trend will never last.

I'M THE MAIN CHARACTER

2#
I’m glad teaching pemulihan. But sometimes I feel depressed because my pupils did not show any good performance in their classroom. Also I felt like embarrassing coz teachers would mentioned bout budak pemulihan buat hal and also bout my mentee..is it my fault for the kid behave like that? I know my pupils not good in study but I’m not the one responsible in their gen/brain/effort. Kalau dah budak tu jenis kalut, menggelabah, hyper aktif, muka tak senyum, melawan cikgu, tak fokus, degil, mimpi, bla bla bla..is that my fault? Lain la kalau tu anak saya yang saya bawa ke hulu hillir or stay with me..eventhough they spent most of their time at school with me that doesn’t mean I can change their behavior easily..they are not robot. If their parent didn’t guide them to well behaved, who am I to them? Even if they change, it will be messy or back to asal after school holiday..tsk. I know I’m not a good teacher. Aku patut sambung belajar dalam bidang kanak-kanak masalah belajar n masalah kesihatan. seriously, aku mati kutu ajar budak yang ada masalah kesihatan ni...T___T

3#
 My 3 boys,pemulihan, getting easy with me now. U know an ad of father and son’s conversation?
’ayah, itu burung apa?
‘itu burung murai.
‘ayah, itu burung apa?
‘itu burung murai sayang.
‘ayah, itu burung apa?
‘burung tu burung murai.
‘ayah itu burung apa?
   ……

Lol.that’s happen to me. Not only ONE. But three..well sometimes 4. 4 orang budak tanya soalan sama berulang ulang. Bila dah jawab diorang tak dengar. Ulang lagi. Lepas tu tanya lagi soalan sama. Saya jawab lagi. Lepas tu budak lain pula tanya soalan sama sedangkan budak yang baru tanya tadi duduk sebelah dia je.Dan dalam kelas saya pula ada saya dan 4 orang murid ni je.Tiada gangguan bunyi. Tapi kenapa tanya banyak kali. Sebab dah tahu perangai budak dan tahu diorang nak betul2 confirm dengan jawapan maka saya layan dengan jawab berulang kali. I don’t know sampai bila boleh bertahan.
Kalau anda di tempat saya anda tentu dah hempas meja tak pun tarik telinga budak tu dan jawab di telinga dia pastu warning dia ‘tanya lagi siap kamu!’. hahahahahah.


 next post

sorry for my bad engrish..muahahaha.Ah kantoi pulak aku pakai selipar. Kaki ku melecet tahu.

4 comments:

Bura said...

satu je kelebihan ko walau aku tau ko terseksa ngan keadaan ko skg--->
ko masih mampu TERSENYUMMMMMMM....caya lah gadis rock!

CikNurul said...

u!!..why u so sweet..=)

Bura said...

ko seorang yg kuat!! tabah!! n yg paling penting ko rock...sbb tu dulu ko slalu dgr kisah2 dongeng n mengarut yg aku cerita..ko tak pernah kata aku sengal..hehehe..ko terBAEK wokkkkkkkkkkkkkkkkkkk

CikNurul said...

aku serius tau dengar kisah ko..kekekeke..