Friday, April 29, 2011

~~i'm watching u~~~

too lazy to update last week.



actually nak cerita peristiwa hari ni tapi tetiba tak ada mood. cuma ada mood seram. nak dengar kisah seram sejuk tak? kalau nak terus kelik bawah dan turn on bunyi suara perempuan mengilai or u can call sister or gf  mengilai kat sebelah u.barulah ada feel. kalau rasa nyampah boleh terus buka blog lain.



it about my house.




i lived alone now. my housemate moved to Ipoh early Mac. since then i lived alone and hd no intention to find another housemate. not that i'm too cool to pay the rent but  i just don't like if my housemate jenis keluar malam. my first housemate hd bf dan selalu datang rumah. i'm tired to explain to my neighbour that it's nothing happened. besides, just like normal couple used to hv dinner and balik lambat. aku tak suka sebab aku penakut. don't leave me alone if its already dark. lagipun rumah dalam hutan. u never know what's waiting outside. and i don't think anyone dare to live in my house. it's creepy. like a haunted mansion. hahaha. there are several things happened to me and other people who came to my house.

  • baru sampai dari Tanjung Malim-Pengkalan Hulu. Next morning nak ke sekolah kereta rasa berat sangat. macam kereta dihempap benda berat. berhentikan kereta and check if something happen but semuanya ok. bila drive semula baru rasa ok.  
  • i watched tv until midnight, my housemate was sleeping and other one hd dinner with her bf. baru nak tidur dengan bunyi tombol pintu dikocak. then i woke up and stay silently wonder if my hsmate back home. then i asked 'wani, is that u?' but no answer then i went back to my room and i heard again someone try to open the door. i ran back to living room and it suddenly quiet.ok enough, u really wanna play huh? i stayed for a while and went back to sleep. the next day, i asked wani,'u balik ke semalam?dalam kul 12 lebih... wani: tak lah..kiter stay kat rumah sedara kiter..'     hmm...i'm not sure 'who' dares to make fun of me. and actually i felt something before the incident. saya menyapu sampah around 8 that night. masa menyapu depan pintu luar terasa semacam.macam sedang diperhatikan dari hutan sebelah rumah. cepat2 tutup pintu dan jantung memang berdebar.padahal tak nampak ape pun.
  • i was in the bathroom for shower then i heard someone bagi salam dan bunyi anak kunci berkocak. i thought my housemate balik dari kerja. bila keluar dari bathroom, tak ada saper pun..jeng jeng jeng..
  • my brother in law datang ke rumah hantar adik dan sampai waktu maghrib. lepas punggah barang dia nak balik rumah dia. sebaik je lepas turun dari area rumah dia rasa kereta dia berat sangat. sepanjang perjalanan kereta dia rasa berat. hmm..
  • there are many times i saw shadow..err kelibat orang or binatang. but i just ignored it.
  • and latest bila malam baru nak lelap i heard noise. like someone throw something at pole etc. and i can't forget i heard a man voice laugh really loud at my ear and when i woke up i still heard it. the sound so real! benda  ni jadi masa baru terlelap.everything back to normal after baca yasin.
  • everytime tetamu yang pertama kali datang rumah diorang mesti tanya 'nurul, tak takut ke dok sini?' yup..rumah ku memang menyeramkan. muahahaha..mari buat kem jati diri and night walk activity kat sini..confirm hilang semangat.
  • tak berani nak berselca (selfcam) dalam rumah. 
  • binatang super size. cicak super size. nyamuk super size. semut super size.labah-labah ala tarantula. lipan.etc.am i crazy?
 stay away from me


memang bercadang nak pindah. tapi bukan senang nak dapatkan rumah di Pengkalan Hulu. tawaran sikit permintaan banyak. harga rumah baru memang tak masuk akal. harga rumah mengalahkan bandar besar padahal pekan je.



takut tak?






nite.


2 comments:

Bura said...

haahah aku tertunggu2 crita baru ko..last2 ada gak citer hehehe...tu la ko aku soh kawen ko taknak...jangan tunggu lama2 nanti lama2 hantu pun datang heheheehehe :-P

CikNurul said...

ala..kalau kawin antu tak datang ke..hehehehh