Saturday, April 14, 2012

Oh Pesta Songkran


Selamat Hari Songkran untuk penganut beragama Buddha..

Yeaaayyyyy.. cuti sekolah!!!!!

Semalam orang kampung Tasek sambut bersungguh2 raya Songkran nie. Siap dengan banner lagi ajak semua orang datang kg.Tasek sambut Songkran sama2..dorang jemput Dato Tan Lian Ho datang rasmi Pesta Songkran ni so acara dorang buat memang best2. ehem. aku tak ada di sana. Aku di kampung. lalalalala.. insyaAllah tahun depan panjang umur aku buat dokumentari Pesta Songkran di Kg Tasek. heh heh.

Acara Pesta Songkran ni dah mula awal 3 hari.. pertandingan persahabatan bola sepak sekolah dengan orang kampung...pameran burung..etc..bla bla bla itu je aku tau hihi.

kami warga sekolah ambil kesempatan join pesta ni Khamis lepas. Bawa murid2 pergi ke padang bagi support pada cikgu2 lelaki yang bertanding bola sepak. Jumaat? cutiiiiii =D aku lebih excited daripada orang lain hahahah
sedang enak memilih baju tiba tiba terhidu bau 'daging' panggang...owhfff

wah matahari terpacak atas kepala.

Hari Songkran ada perasmian pesta Songkran..tarian muzik Siam..pemilihan ratu Songkran..berarak keliling kampung bawa ratu songkran 2012 keliling kg.Tasek naik kereta berhias..wow..and fyi ratu2 songkran adalah tersangat lawa dan comellssss..

contohnye......drumrollsssex student tasek..masa sek rendah dulu sangat lemah lembut dan pandai dan pujaan budak2 lelaki tiap kali bawa dia wakil sekolah permainan etc. Di sekolah menengah masih seorang yang comel dan humble. sweetnye.

sorry Nat cikgi amik dari fb kamu. =Dend.


aku dah tak rajin buat bahan mengajar....teruk betul..
walaupun kurang makan tapi masih gemuk....teruk betul
kerja banyak malas buat.....teruk betul
aaarghhhh!!teruk betullahhh!!


No comments: