Monday, August 13, 2012

Terrrajin



Hei. Assalamualaikum.

Dah cuci tingkap? Dah pasang langsir baru? Dah cuci longkang? Dah jemur kain? Nak dekat raya dah ni. Aku tak excited pun. I just want to stay at home.

Hari ni rajin benar aku menyapu dedaun kering di halaman rumah. Rumah orang lain chantek2 belaka tak kan lah rumah sewa aku nak dibiarkan serabut. Huhu.

 aku sedekahkan rumput kering setimbun tu pada burung2 yang nak buat sarang.


 aku hampir give up. Letihnya. Aku hampir nak hempas penyapu tu dan jerit 
'tak mau sapu! letihnya! huhuuuuhuuu....'
tapi perbuatan tu sungguh tak bermoral di mata jiran. 


jadi untuk kembalikan mood, aku cari durian di belakang rumah. Seronok rupanya cari durian ni. Balik sekolah letak beg terus redah semak cari durian macam cari harta karun. 



tadahhh!!



k bye




3 comments:

amnad said...

besaqnya kawasan rumah ang.....kalo hang bakaq sampah tu lagi syokkkk...baru rasa suasana kg...

amnad said...

angah!!! mana entry terbru tentang raya!! cepat la aku nk baca story mori hang ni..tak sabaqqqq dah ni

CikNurul said...

ngeh3...aku suka update kalu ada gambar. klu tak da gambar slow sikit ar