Tuesday, November 13, 2012

go camp and cramp


Assalamualaikum. Hai.

 Dah start cuti sekolah ke? Kenapa aku masih berulang alik sekolah dan bergelumang dengan surat surat ..?? nanti! surat? adakah aku kerani? cikgu? kerani? tukang cat? kuli batak? katak? keroro? pororo? 

Tahun ni aktiviti perkhemahan pergi Gua Gendang! Dah 5 tahun aku mengajar kat kampung nie..Gua Gendang tu pulak jauh 2km je..tak kesampaian aku menjenguk pintu gua and finally tahun ni dapat pergi..!! oohyeayea. Apakah sebabnya aku tak pergi? sebab tempat tu dalam hutan lah..orang kampung sendiri pun tak pergi apehal aku nak jelajah sesuka hati di situ. Dah la tempat tu dipuja puja. Tapi memang ramai la orang luar datang berrekreasi kat situ. Tak pe, korang tak tau cerita sebenar. hihhiiiiiihiiiiiii...






Mak mak yang sangat kuat. Umur muda sudah beranak pinak tapi bertegas nak berjalan pergi ke gua. Wow.. aku....tak ...sanggup.. kami galakkan dorang naik motor so tak la  diorang penat nanti balik rumah nak kena memasak pula tapi dorang tak mau.. soobbbs..aku nak mula dari sekarang. Mula dengan beli beg galas dulu.











mulut gua


tiada gambar aktiviti esoknya sebab aku bertolak balik kampung jam 4 pagi..wo hoooo sampai jam 5.45pg...woohhoooo 

Aku pun tak masuk ke mulut gua tu. Lagipun dah lewat.Dekat Maghrib dah pun. Kepada yang berminat menjelajah gua ni , korang pergilah and just make sure jaga mulut korang tau. hahaha. eh, tempat dalam hutan memanglah kena jaga mulut dan lagi lagi tempat yang disembah dan dipuja. Sorang mak cakap sebelum murid murid ni masuk gua dorang dah pergi jumpa tok sami untuk upacara sembahyang and diorang percaya ada 'semangat' kat situ .... jeng jeng jeng



bye







2 comments:

amnad said...

sungai dia tak best la..huhu..tp ang crita pasai gua kan..kenapa aku crita pasai sungai lak heheheh...hahaah..aku suka sungai !!!

CikNurul said...

mgkin kt atas lagi cantik kot..aku pn tak turun tgk. hang msti suka sungai yg banyak batu tu kan..